1928
In 1928 werd de slagerij opgericht door de overgrootvader van Kurt, Oscar Lefebvre. Zij werden een gevestigde waarde in Ruien en dit gedurende 30 jaar.

1958
Vervolgens hebben Aimé Lefebvre en Gaby Reyntjens de zaak overgenomen. Hun naambekendheid bleef toenemen.

1990
In 1990 was het de beurt aan Kurt en Inge om de zaak over te nemen. Kurt en Inge komen beiden uit de slagerswereld en hebben een groot deel van hun kennis opgedaan bij ouders en grootouders. Kurt begon als twaalfjarige zijn opleiding tot slager-spekslager aan de slagerijschool Ter Groene Poorte in Brugge. Inge heeft na haar middelbare opleiding besloten om ook het slagersvak aan te leren, dit aan Syntra Oudenaarde.

1992 - 1993
In 1992 werd de werkplaats onder handen genomen, dit om conform te zijn met de wetgeving en de HACCP-normen. Met als hoofddoel, een optimale hygiëne te kunnen garanderen aan hun klanten.
In 1993 werd de winkel volledig vernieuwd en verdubbeld van ruimte.

2000
In 2000 werd het atelier nogmaals uitgebreid met een grotere diepvriescel en kookatelier.


2016
Na zovele jaren werd het in 2016 tijd om nog eens een frisse, nieuwe look aan de slagerij te geven. Tussen de vernieuwingen van de zaak hebben ze echter niet stil gezeten om alles te optimaliseren en steeds met de beste grondstoffen, kwaliteits- en smaakvolle producten te maken.
